Blogginlägg

Fri frakt till hela Sverige

Blogginlägg

 • Ny smak! Jordgubb & Tång

  Vi på Quna är stolta att presentera en helt ny smak som vi varmt välkomnar in till Quna-familjen! En spännande kombination av friska jordgubbar och näringsrik tång.
 • Drinktips- Hälsosamma Cocktails till festen

  Visste du att kombucha inte bara är en uppfriskande dryck i sig själv, utan också en fantastisk ingrediens för att skapa en rad förtjusande och hälsosamma cocktails? Kombucha, som en probiotikarik dryck, ger inte bara en läskande smak, utan också en mängd hälsofördelar. Dess naturliga bubblighet och syrlighet kan ersätta sodavatten eller sockersöta mixers i dina cocktails.
 • Vi var med i tidningen

  I april fick vi besök av en journalist från Härryda-Posten, som är vår lokala tidning. Vi fick svara på frågor kring utvecklingen av Quna och ge en...
 • Samarbete med UF-företag

  UF-företag står för Ung Företagsamhet och är en organisation som hjälper ungdomar att starta egna företag under sin skolgång. Genom att driva företag får eleverna praktisk erfarenhet av företagsamhet och entreprenörskap. Vi på Quna tycker att detta är ett jättebra koncept som vi gärna är med och stöttar. I år har vi utvecklat en festlig dryck med smak av mynta och lime tillsammans med UF-företaget V-drinks som drivs av fyra gymnasieelever i Göteborg.  
 • Internationella Kombuchadagen

  World Kombucha Day (som vi kallar Internationella Kombuchadagen) inträffar februari 21 varje år. Av en händelse är det i år exakt samma dag som Fettisdagen, så detta bör definitivt firas med en semla och en iskall kombucha! Avsikten med denna dag är att fira fermenterade livsmedel, sprida kunskap om kombucha, och öka medvetenheten om symbios och mångfald. 
 • Håll dig frisk i vabruari

  Det finns en orsak varför februari brukar kallas för vabruari. VAB är en förkortning av Vård Av Barn, alltså när en förälder måste vara hemma från jobbet för att ta hand om sitt barn. Spridningen av olika smittor brukar vara på en hög nivå under den här delen av året. Nu har vi flera olika sjukdomar som tyvärr sprids i samhället, allt ifrån influensa, till vanliga förkylningar, och såklart Covid-19. Vad kan man då göra för att hålla sig frisk? 
 • Mikroorganismer i kombucha

  Du kanske har hört uttrycket “kombucha är en levande dryck”? Men vad betyder det egentligen? Kortfattat kan man säga att det är för att drycken innehåller mikroorganismer. Men oroa er inte, de flesta mikroorganismer som finns i kombucha är jättesnälla. Eller rättare sagt, de sägs vara hälsofrämjande. Låt oss gå djupare in i ämnet.. 
 • Vad är kombucha?

  Kombucha är en probiotisk dryck som har varit känd i över 2000 år. Den härstammar från Kina där kombucha ibland kallas för "mirakelte". Sedan dess har det spridit sig till andra delar av världen, inklusive Europa och USA, och har blivit en populär dryck hos många som söker hälsosamma alternativ. 
 • Nytt år nya möjligheter

  Du kanske tidigare har hört det engelska uttrycket new year new me eller nytt år nya tag? Det är många som påbörjar en mängd olika nyårslöften och vill börja med nya vanor i samband med det nya året. Det är troligen därför som alla gym är som mest fulla i januari. Vad ska man då göras för att lyckas med sina nyårslöften då?
 • Vilket te ska man använda till kombucha?

  Som ni alla vet finns det massvis med olika tesorter, utbudet är så stort att det är lätt att få beslutsångest. Tro det eller ej, men alla typer av “riktiga” teer härstammar från samma växt, den heter Camellia Sinensis. Förvånande nog klassas faktiskt inte örtte och rooiboste (rött te) som te!
 • Vad Ska Bloggen Handla Om?

  Nu har du chansen att påverka bloggens framtid! För oss är det självklart att bloggens läsare ska ha möjlighet att kunna styra innehållet. Därför vill vi nu höra era åsikter om vad ni hade tyckt vara intressant att läsa om. 
 • Historien om Quna Kombucha

  Detta är en smått oväntad berättelse. Visste du att bolaget från början hette Hakuna Mat AB och grundades 2015?