Samarbete med UF-företag

Fri frakt till hela Sverige

Samarbete med UF-företag

UF-företag står för Ung Företagsamhet och är en organisation som hjälper ungdomar att starta egna företag under sin skolgång. Genom att driva företag får eleverna praktisk erfarenhet av företagsamhet och entreprenörskap. Vi på Quna tycker att detta är ett jättebra koncept som vi gärna är med och stöttar. I år har vi utvecklat en festlig dryck med smak av mynta och lime tillsammans med UF-företaget V-drinks som drivs av fyra gymnasieelever i Göteborg.  
 
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har Ung Företagsamhet utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar Ung Företagsamhet även på grundskolan. 
 
UF-företag är en viktig del av Sveriges entreprenörskapskultur och har varit en stor framgångssaga sedan starten. Varje år startar tusentals UF-företag runtom i landet och många av dessa företag utvecklas till framgångsrika företagare och entreprenörer i framtiden. 

UF-företag startas av elever och de arbetar under ett läsår med att utveckla sin affärsidé, marknadsföra sin produkt eller tjänst och driva företaget. Under läsåret får eleverna hjälp av mentorer från näringslivet och deltar i olika evenemang och tävlingar där de kan träffa andra UF-företag och utveckla sina kunskaper.  
 
En av målsättningarna med UF-företag är att eleverna ska lära sig om entreprenörskap och företagsamhet på ett praktiskt sätt. De får möjlighet att testa sina idéer och se hur det är att driva ett företag i verkligheten. UF-företag är också ett sätt att stimulera elevernas kreativitet och innovationstänkande, och att ge dem en inblick i hur det är att vara företagare.  
 
Genom UF-företag får eleverna också möjlighet att utveckla viktiga färdigheter som är användbara i deras framtida karriärer, oavsett om de väljer att starta eget eller arbeta för andra företag. Det handlar bland annat om att ta ansvar, arbeta i grupp, hantera ekonomi och marknadsföring, och att vara flexibel och anpassningsbar.  
 
Forskning visar även också på att UF-företagare i högre grad blir chefer och får högre inkomst. UF-företagandet laddar dem med kunskap, motivation och drivkraft – alla goda förutsättningar för att vilja och kunna ta täten i framtiden. Långtidsstudier visar att UF-företagare snabbare etablerar sig på arbetsmarknaden. Så har du möjlighet att driva ett UF-företag under din skolgång så ta chansen och gör det! 

Vi på Quna kan agera som mentorer och samarbetspartners om det finns elever där ute som skulle behöva vår hjälp. Mars 2 äger UF-mässan 2023 rum i Göteborg. Då intar UF-företagare från hela Göteborgsregionen Svenska Mässans golv och visar upp sina innovationer, sin kreativitet och visar prov på sin tävlingsanda. Vi kommer att vara med i juryn för att utse priset för Årets Monter. Kom gärna och delta på mässan och möt framtidens entreprenörer, det är gratis inträde för alla. Vi ses där! 

Lämna en kommentar