Drinktips- Hälsosamma Cocktails till festen

Fri frakt till hela Sverige

Drinktips- Hälsosamma Cocktails till festen

Visste du att kombucha inte bara är en uppfriskande dryck i sig själv, utan också en fantastisk ingrediens för att skapa en rad förtjusande och hälsosamma cocktails? Kombucha, som en probiotikarik dryck, ger inte bara en läskande smak, utan också en mängd hälsofördelar. Dess naturliga bubblighet och syrlighet kan ersätta sodavatten eller sockersöta mixers i dina cocktails. Dessutom är kombucha känt för att främja en sund matsmältning och stödja immunförsvaret, vilket gör den till en vänlig bas för dina drinkar. Så varför inte låta din kreativitet flöda och experimentera med denna bubblande favorit? Häng med när vi utforskar kreativa sätt att använda kombucha i några klassiska drinkar!


Kombucha Sangria 
Varför nöja sig med vanlig sangria när du kan höja nivån med kombucha?

Ingredienser: 
1 flaska vin 
300 g färska bär 
Kombucha (Tips - Quna Kombucha Hallon & Blåbär)

Gör såhär:
Sangria gör sig bäst som bål, så börja med att ta fram en fin kanna eller skål! Välj ditt favoritvin (rött, vitt eller rosé fungerar utmärkt) och häll i hela flaskan. Häll sedan i de färska bären, förslagsvis hallon, blåbär och jordgubbar. För en mer intensiv bärsmak är det fördelaktigt att hacka upp dem först. Fyll sedan upp kannan med en fruktig kombucha. Vårt tips är Qunas smak av Hallon & Blåbär. Låt smakerna gifta sig i kylen en stund innan servering. Denna bäriga Kombucha-Sangria är perfekt för sommarfester och avkopplande eftermiddagar!


Kombucha Mojito 
En klassiker med en hälsosam tvist! 

Ingredienser: 
8-10 blad av färsk mynta
Saften från en halv lime
1-2 msk socker 
Krossad is 
4 cl ljus Rom
Kombucha (Tips - Quna Kombucha Fläder & Citron)

Gör såhär:
Börja med att mortla färsk mynta, limejuice och socker i ett glas. Tillsätt krossad is och rom och fyll sedan glaset med din favoritkombucha – välj en smak som kompletterar myntans friskhet och rommens elegans. Vårt tips är att använda Quna Komuchas smak Fläder & Citron. Rör om väl och njut av den bubblande och uppfriskande smaken!


Kombucha Margarita
Ge den ikoniska Margaritan en uppfriskande  tvist med hjälp av kombucha!

Ingredienser:
4 cl ljus Tequila 
2 Lime
1 tsk Agavesirap
Kombucha (Tips - Quna Kombucha Rabarber & Lime)

Gör såhär:
Börja med att mixa tequila, saften från två lime, agavesirap och is i en shaker. Skaka ordentligt och sila över i ett saltad glas med krossad is. Toppa sedan med kopp kombucha, förslagsvis Qunas smak av Rabarber & Lime. Resultatet är en Kombucha Margarita som är frisk, syrlig och har den perfekta touchen av probiotisk magi!


Ginger Kombucha Mule
Ingefära är kungen av kryddig fräschör, och när den kombineras med kombucha blir resultatet sensationellt! . 

Ingredienser: 
1 msk färsk ingefära 
4 cl Vodka
Limejuice
Is 
Kombucha (Tips - Quna Kombucha Äpple & Ingefära

Gör såhär:
Börja med att riva ingefäran och blanda med en skvätt limejuice och vodka i ett glas. Tillsätt is och fyll upp med kombucha, vårt tips är att använda Quna med smak av Äpple & Ingefära. Rör om väl och dekorera med en ingefärs-skiva för extra wow-faktor!


Kombucha Chai Bliss
En drink inspirerad av de varma kryddorna i en chai-latte!

Ingredienser:
1 nypa Kanel
1 nypa Kardemumma
1 nypa Kryddnejlika
1 nypa Vaniljextrakt
4 cl Rom
Kombucha (Tips - Quna Kombucha Chai)

Gör såhär:
Blanda kryddorna, rom och is i en shaker och häll upp i ett glas. Fyll upp med en mustig kombucha, förslagsvis Quna med smak av Chai. 

Extra tips till alla ölälskare!
Visste du att man kan göra sin egen Beer Bucha? 

Blanda hälften öl och hälften kombucha så får du en uppfriskande touch på din favoritöl! Allt du behöver är en ljus lager och Quna Kombucha. Vi rekommenderar smakerna Hallon & Blåbär eller Äpple & Ingefära. 
Testa!

 

Genom att välja kombucha som bas i dina cocktailskapelser öppnar du dörren till en värld av sofistikerade smaker, överraskande kombinationer och positiva hälsoeffekter. Kombucha ger inte bara dina drinkar ett hälsosamt lyft, utan ger också en subtil och förförisk tvist till de klassiska smakerna vi älskar. Så låt fantasin flöda och skapa magi i ditt glas med dessa bubblande och svalkande skapelser. 


1 kommentar

  • Hur kan kombucha användas för att ersätta sodavatten eller sockersöta mixers i cocktails för att göra dem hälsosammare och mer läskande? Visit us Telkom University

    Teknik Informatika

Lämna en kommentar