Internationella Kombuchadagen

Fri frakt till hela Sverige

Internationella Kombuchadagen

World Kombucha Day (som vi kallar Internationella Kombuchadagen) inträffar februari 21 varje år. Av en händelse är det i år exakt samma dag som Fettisdagen, så detta bör definitivt firas med en semla och en iskall kombucha! Avsikten med denna dag är att fira fermenterade livsmedel, sprida kunskap om kombucha, och öka medvetenheten om symbios och mångfald. 
 
Denna internationellt uppmärksammade dag firas runt om i världen av kombuchaentusiaster och bryggare varje år februari 21. Det verkar inte vara många svenskar som känner till detta, men det vill vi ändra på! Det sägs att kombucha upptäcktes 221 år före Kristus. I USA skriver man datumet februari 21 som "2/21". Förstår du kopplingen? Detta är en dag att hylla denna hälsosamma och smakrika dryck och att fira dess historia, kultur och framtid. Internationella Kombuchadagen är också en chans att lära sig mer om kombucha, dess hälsofördelar och hur man brygger den. 

Firandet av internationella kombuchadagen involverar ofta att brygga och prova olika smaker av kombucha, samt att besöka kombuchabryggerier. Det är också en dag då kombuchaentusiaster delar sina erfarenheter och kunskap med varandra och med allmänheten. Internationella kombuchadagen har internationellt sett blivit alltmer populärt de senaste åren eftersom intresset för hälsosamma livsmedel och drycker har ökat. Många människor har börjat inse de potentiella hälsofördelarna med att dricka kombucha och intresset för att brygga sin egen kombucha har ökat. Låt oss hoppas att även svenskar i högre grad kommer att uppskatta denna dag i framtiden.  
 
Det finns många fördelar med att fira internationella kombuchadagen. Förutom att det ger kombuchaentusiaster en chans att lära sig mer om denna hälsosamma och smakrika dryck, kan det också vara ett tillfälle att träffa likasinnade personer och att bygga nya gemenskaper. Internationella kombuchadagen är också ett tillfälle att hylla de bryggare som arbetar hårt för att producera högkvalitativ kombucha och att uppmärksamma det hårda arbete som ligger bakom varje flaska av denna dryck. Det kan också vara ett tillfälle att lära sig mer om de olika bryggerierna runt om i världen och att upptäcka nya smaker och variationer av kombucha.  
 
Låt oss summera, internationella kombuchadagen är en dag tillägnad drycken kombucha och dess entusiaster runt om i världen. Det är en chans att fira denna hälsosamma och smakrika dryck, att lära sig mer om dess historia och fördelar, och att upptäcka nya smaker och variationer av kombucha. Oavsett om du är en kombuchaentusiast eller nybörjare, kan internationella kombuchadagen vara ett tillfälle att lära sig mer om denna spännande dryck och att ansluta med likasinnade personer. Så varför inte fira internationella kombuchadagen genom att brygga din egen kombucha eller prova en ny smak av denna fantastiska dryck?  

Ta chansen att uppmärksamma denna dag och hjälp oss att bidra till ett mer välmående Sverige. På samma sätt som att det är en tradition att äta semlor på Fettisdagen bör det även vara obligatoriskt att dricka kombucha på internationella kombuchadagen. Ta kontakt med de du känner som gillar kombucha och föreslå att fira denna dag genom att dricka en Quna tillsammans. Lägg gärna ut en bild hur du firar på sociala medier och tagga oss @qunakombucha.  

Lämna en kommentar